Efeler Gazetesi

Aydın’da Çayyüzü Şehitleri anılacak

Aydın’da Çayyüzü Şehitleri anılacak
18 Ekim 2022 - 9:46

Aydın’da Çayyüzü Şehitleri Gönüllüleri tarafından 23 Ekim’de ‘Çayyüzü Şehitlerini Anma Günü ve Keşkek Hayrı’ düzenlenecek. Anma etkinliğinde şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edilecek.

Kurtuluş Savaşı’nın ilk şehitliği olan Aydın’ın Efeler ilçesindeki Çayyüzü Şehitliği’nde anma töreni yapılacak. Milli mücadele döneminde gösterdikleri kahramanlıkla milletin gönlünde taht kuran şehit Milli Aydın Alayı askerlerinin kabirlerinin yer aldığı Çayyüzü Şehitliği’ndeki anma töreni, 23 Ekim pazar günü Saat:12:00’de başlayacak. Çayyüzü Şehitleri Gönüllüleri tarafından düzenlenecek ‘Çayyüzü Şehitlerini Anma Günü ve Keşkek Hayrı’nda şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edilecek.
“ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”
Tüm vatandaşları ‘Çayyüzü Şehitlerini Anma Günü ve Keşkek Hayrı’na davet eden Çayyüzü Şehitleri Gönüllüleri, “23 Ekim 1919’da şehit edilen Milli Aydın Alayı askerleri, subayları ve efelerinin kabirleri Çayyüzü Şehitliği’nde yer alıyor. Çayyüzü Şehitliği, Kurtuluş Savaşı’nın ilk şehitliğidir. Çayyüzü Şehitleri Gönüllüleri olarak kahraman şehitlerimizi düzenleyeceğimiz etkinlikle yad edeceğiz. Ne yapsak bu güzel vatan için canını veren tüm şehitlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Kahraman şehitlerimizi asla unutmayacağız” dedi. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi