Efeler Gazetesi

Aydın’da 23 Nisan coşkusu

Aydın’da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan 2023 - 18:57

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aydın’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Valilik önünde çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, yağışlı hava nedeniyle stadyum yerine Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Aydın’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamaların ilk adresi olan valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Havanın yağışlı olması nedeniyle stadyumdaki kutlamalar, Atatürk Spor Salonu’na alındı. Valilik önünden Hükümet ve Batı Gazi Bulvarı güzergâhı izlenerek kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Marşlar ve ay yıldızlı bayraklarla gerçekleştirilen yürüyüş, coşkulu anlara sahne oldu.

Atatürk Spor Salonu’ndaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlere değinerek, özel gün ve bayramların asrın felaketinin gölgesinde icra edildiğini anlattı. Ancak tüm bu zorlu süreçlerde bile toplumu bir araya getiren milli şuurun olduğunun altını çizen Okumuş, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın en büyük gurur olduğunu dile getirdi.

“23 NİSAN DÖNÜM NOKTASIDIR”

Kurtuluş Savaşı’nda Türk milletinin yazdığı destanın tüm dünyaya örnek oluşturduğuna dikkati çeken Okumuş, “Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünyayla paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Cumhuriyeti emanet edeceğimiz çocukların bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisanlar önemli bir vesiledir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır anlayışıyla tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 günü Anadolu’yu aydınlatmıştır. 23 Nisan bir dönüm noktasıdır. Milletimizin esareti kabul etmediğinin en güzel örneğidir” diye konuştu.

‘SEVGİ VE KARDEŞLİK’ VURGUSU

Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız” sözünü anımsatan Okumuş, sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya dileğiyle sözlerini tamamladı.

Okumuş’un konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Aydın Valisi Hüseyin Aksoy takdim etti.

Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden etkinlik, Hacı Celal Oto İlkokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Spor salonundaki etkinliğe Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Aydın Barosu Başkanı Anıl Yetişkin, kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri de katıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi