Efeler Gazetesi

Aydın’da 19 Mayıs coşkusu

Aydın’da 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs 2022 - 22:20

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Adnan Menderes Stadyumu’nda tören düzenlendi. Sporcuların gerçekleştirdiği gösteriler, tribünleri dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Aydın’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk törenine katılan grup, kortej halinde Adnan Menderes Stadyumu’na yürüdü.
Stadyumdaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103’üncü yıldönümünde milletimizin o gün taşıdığı, heyecan ve coşkuyla sizleri selamlıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anarken, 19 Mayısların manevi atmosferinin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
“GENÇLİĞE GÜVEN GÜNÜ”
19 Mayıs’ın geleceğin teminatı olan gençliğe güven günü olduğuna işaret eden Fillikçioğlu, şöyle devam etti: “Ne mutlu ki, bizlere kendisine güvenilen bu gençlik, içinde bulunduğu ahval ve şeraiti düşünmeden ecdadına layık olduğunu her fırsatta göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri, yani Türkiye Cumhuriyeti’ni onlara bırakacağım. Gözüm arkamda kalmayacak’ diye ifade ettiği gençliğimize yönelik olarak düzenlenen yılın en genç haftasını müdürlük olarak sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle kutluyoruz.”
“BU MİLLETİN TEMEL DİREĞİSİNİZ”
Gençlere seslenen Fillikçioğlu, “Bu hafta sizin. Siz milletin temel direği, dinamiğisiniz. Geleceğimizin teminatısınız. Şan ve şerefle dolu tarihimizin gururunu sizden sonra gelecek nesillere aktaracak olanlar sizlersiniz. Gençlik ve Spor Bayramı’nın birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha pekiştirmesini diliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” sözlerine yer verdi.
Aydın Lisesi öğrencisi Berilsu Çomak’ın gençlik adına yaptığı konuşmanın ardından, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Yılmaz şiir okudu. Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Seda Sabırlar Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okumasının ardından Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri hep bir ağızdan Gençliğin Atatürk’e Cevabını okudu.
GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI
Stadyumda gerçekleştirilen halk oyunları, karate, zumba, step, tekvando ve jimnastik gösterileri tribünleri dolduran halktan büyük alkış aldı. Atletizm bayrak yarışının da yapıldığı törende yarışta birinci olan kız ve erkek sporcular tarafından Vali Hüseyin Aksoy’a çiçek takdim edildi.
Günün anlam ve önemine ilişkin düzenlenen yarışmalarda başarılı olan sporculara ödül takdiminin ardından protokol üyeleri sahaya inerek kültürel ve sportif stant ve istasyonları gezdi.
Stadyumdaki törene Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile Aydın Barosu Başkanı Anıl Yetişkin de katıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi