Efeler Gazetesi

Aydın sağlıkta kaliteyi yükseltti

Aydın sağlıkta kaliteyi yükseltti
06 Temmuz 2022 - 12:36

Aydın’da bulunan sağlık tesislerinin bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirmelerde yüzde 85 olan kalite ortalamasını yüzde 95’e çıkarttı.

Aydın’da sağlık hizmetlerinde yapılan yatırımlar meyvesini veriyor. Vatandaşların hastane veya sağlık kuruluşlarında aldığı hizmetler insan odaklı olarak yürütülüyor. Bu kapsamda Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Başkanlığı bağımsız değerlendiricileri tarafından Aydın’daki sağlık tesisleri zorlu bir değerlendirme sürecinden geçerek 2018 yılında yüzde 85 olan il Kalite ortalamasını yüzde 95 yükseltti. Değerlendirmeler sonucu 100 tam puan alan 100 tam puan alan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Duygu Eren Dağlar’a, 98 puan alan Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya’ya ve 95 puan alan Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Onur Türkkan’a Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz tarafından sağlık hizmetlerindeki kalitenin artmasından dolayı teşekkür plaketi verildi. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen törenine hastane yöneticileri, kalite birimi direktörleri ile hastane personeli katıldı.
PLAKET TÖRENİ DÜZENLENDİ
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Hizmet ve vatandaşımızın memnuniyeti odaklı bir anlayış ile ilimizde yürüttüğümüz kalite yönetimi, hastanelerimizi günün 24 saati, belirlenen standartlar dâhilinde hizmet verecek hazırlıkta tutmayı amaçlamaktadır. Kalite yönetimi sürecinde amacımız eksiklerin giderilmesini ve tamamlanmasını sağlamak, performansı artırıcı önlemler almaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından bağımsız gözlemcileri tarafından gerçekleştirilen Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 tam puan alan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz, 95 Puan alan Aydın Devlet Hastanemiz ve 98 Puan alan Çine Devlet Hastanemize hizmetteki kalitesini bir kez daha kanıtlamasından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz konferans salonunda gerçekleştirilen plaket takdim törenine İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman Açıkgöz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Reha Arsan, Başkan Yardımcısı Op. Dr. Hakan Bulut, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Duygu Eren Dağlar ve hastane yönetimi, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Onur Türkkan ve yönetimi, Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya ve hastane yönetimi Hastane Kalite direktörleri ile hastane personelleri katıldı” denildi.
DR. AÇIKGÖZ TEŞEKKÜR ETTİ
Söz konusu açıklamada, “İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman Açıkgöz, hastanelerimizdeki sağlık hizmetlerini kalite standartları çerçevesinde özenle sunan kalite çalışanlarımıza, birim sorumlularımıza ve değerlendirme sürecinde emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” İfadelerini kullanıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi