Efeler Gazetesi

Avcılar İnşaat’ın kurtarma ekibi ses duydu, seferberlik başladı

Avcılar İnşaat’ın kurtarma ekibi ses duydu, seferberlik başladı
12 Şubat 2023 - 17:01

İzmir’den Kahramanmaraş’a giden Avcılar İnşaat-Kurtarma Ekibi, 9 yaşındaki kız çocuğunu 135 saat sonra enkaz altından kurtardı.

Avcılar İnşaat, İzmir depreminde yapmış olduğu koordinasyon ve yardımları gibi depremin etkilediği illere destek olmak için teknik ekipmanlar, iş makinaları, jeneratörler, akaryakıt ile yaşam konteynerleri ve temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı 6 TIR ile 30’un üzerinde personel gönderdi.

Gönderilen teknik ekipmanla Avcılar ekibi, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Egemenlik mahallesinde çalışma yürüttüğü sırada bir mucize yaşandı. Enkaz altında 19 saat kalan ve eşi ile kurtarılan bir baba, aynı yerde kızının da olduğunu ancak geçen sürede kendisine ulaşılamadığını, cenazesini alabilmek için enkazın kaldırılması talebiyle Avcılar İnşaat Kurtarma Ekibine başvurdu.

Durumu gören Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Şener Avcı, acılı babasının isteğini yerine getirmesi için İzmir’den getirdikleri inşaat makinaları ile kurtarma ekibini bölgeye yönlendirdi. 4 katlı apartmanda yürütülen çalışma sırasında Avcılar ekibi tedbiri elden bırakmadı. Son derece dikkatli bir şekilde yürütülen çalışmada enkaz altından ses geldiği belirlendi. Kepçe Operatörü Ferhat Koç’un hassas çalışması, AFAD ve Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi eşliğine yürütülen kurtarma çalışmalarının sonunda enkaz altında 135 saat kalan 9 yaşındaki kız çocuğu, bulunduğu yerden kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Depremin ilk gününden itibaren sürecin yakın takipçisi olduklarını vurgulayan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu İdris Avcı, tüm yönetim ekibiyle birlikte AFAD koordinasyonunda Önce Hatay, ardından İskenderun sonrasında da Kahramanmaraş’a geldiklerini belirterek “Hemen bir kriz masası oluşturup ihtiyaç sahibi aileler için harekete geçtik. Dulkadiroğlu’nda enkaz altında ses geldiği bilgisi üzerine tüm ekipmanımızı buraya yönlendirdik. Yapılan başarılı çalışmayla kız çocuğumuz bulunduğu yerden kurtarıldı” dedi.

“GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ”

Bölgede bir diğer önemli ihtiyacın barınma olduğuna dikkat çeken Avcı “Kahramanmaraş’ta 20 dönümlük alanda, içinde seyyar mutfağın da yer aldığı Konteyner Kent kurmak için çalışmalara başladık. 50 konteynerin sayıları giderek artacak. Burada vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanması için de gerekli planlamalar yapıldı. Gün, dayanışma ve birbirimize sahip çıkma günü. Güçbirliği yapıp el uzatmalıyız, bu bizim görevimiz” diye konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi