Efeler Gazetesi

Atatürk Kent Meydanı’na sanat galerisi açıldı

Atatürk Kent Meydanı’na sanat galerisi açıldı
17 Kasım 2022 - 14:56

Atatürk Kent Meydanı’na sanat galerisi açıldı Atatürk Kent Meydanı’na sanat galerisi açıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kent Meydanı’ndaki Havuz Kafe’yi sanat galerisine dönüştürdü. Galeride ilk sergiyi, ressam Nihat Kahraman açtı. Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, tüm Aydınlıları sanat galerisine davet etti.

Atatürk Kent Meydanı’nda bulunan Havuz Kafe, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce sanat galerisine dönüştürüldü. Sanat galerisinde ilk sergi olma özelliğini taşıyan ressam Nihat Kahraman’ın “Güz” isimli sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılımıyla açıldı.

HALKA ÇAĞRIDA BULUNDU

Burada konuklara hitap eden Çerçioğlu, “Böyle bir güz gününde güz sergimizi açıyoruz. Ayağınıza, yüreğinize, emeğinize sağlık. Amacımız Aydın kent merkezinde bir buluşma noktası. İnsanları sanatla buluşturmak istedik. Aydın’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Mutlaka galeriyi ziyaret etsinler. Dünyada da yeni bir konsept başladı. Hem kafe hem sanat galerisi iç içe. Biz de Aydın’da bunu gerçekleştirdik. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇERÇİOĞLU’NU KUTLADI

Ressam Nihat Kahraman da bu tür mekânların her şehirde olması gerektiğine işaret ederek, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum. Bu tür çalışmaların devamını bekliyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da mutlaka çok güzel şeyler olacaktır. Bu güzel şeylerin devamını dileyerek hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen Başkan Çerçioğlu ve konuklar, Kahraman’dan eserlere ilişkin bilgi aldı. Müzik dinletisiyle süren etkinlik, kokteylle son buldu.

Açılışa CHP İl Başkanı Ali Çankır, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile KUSAV Başkanı Levent Köylü de katıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi