Efeler Gazetesi

Antik kentlere bir milyon 225 bin liralık destek

Antik kentlere bir milyon 225 bin liralık destek
05 Kasım 2022 - 23:02

Aydın Valiliği tarafından il genelindeki antik kentlerde sürdürülen kazı çalışmaları ve yüzey araştırmalarına bir milyon 225 bin lira destek verilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Aydın Valiliği bünyesindeki Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri (AYTER) A.Ş tarafından il genelindeki antik kentlerde kazı çalışmaları ve yüzey araştırmalarına bir milyon 225 bin liralık destek verilmesine ilişkin protokolün imza töreni gerçekleşti.
Germencik’teki Magnesia Antik Kenti’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Hüseyin Aksoy, geçen yıl da Aydın’da yürütülen kazı çalışmaları ve yüzey araştırmalarına destek verdiklerini belirterek, “Bu yıl da yine aynı şekilde destek sağlıyoruz. Toplam itibarıyla baktığımızda bir milyon 225 bin liralık bir katkıyı kazılarımıza vereceğiz. Aydın genelinde arkeolojik çalışma yapılan 19 alan var. Türkiye’nin en yaygın çalışma yapılan illerinden birisi Aydın. Temennimiz, yapılan kazılarla, çalışmalarla kültürü turizmle buluşturarak, ekonomik anlamda daha fazla bir katkıyı ülkemize ve ilimize kazandırabilmek. Ben, kazı başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte emek sarf eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMALAR KARARLILIKLA SÜRECEK”
Kültürel değerlerin turizme kazandırılması konusunda geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir kararlılıkla çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Aksoy, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda bütün bu çalışmalar yürütülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri dışında biz de imkânlar ölçüsünde geçtiğimiz yıl ve bu yıl kazılarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Temennimiz bir an önce bu çalışmaların tamamlanarak, antik kentlerin kültüre ve turizme kazandırılması. Bu süreçte katkısı olan Efeler Kaymakamımıza, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Müze Müdürümüze teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
ANTİK KENTİ GEZDİLER
Vali Aksoy ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer’in protokolü imzalamasının ardından antik kent gezisi gerçekleşti.
Vali Aksoy ve beraberindekiler, Magnesia Antik Kenti Kazı Başkanlığı görevini yürüten Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Görkem Kökdemir’den antik kente ilişkin bilgi aldı.
Etkinliğe Efeler Kaymakamı İlker Arıkan, Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, Germencik Belediye Başkanı Muttalip Özsemerci ile Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Ali Atmaca da katıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi