Efeler Gazetesi

Alıcık, “Sarıkamış Türk milletinin fedakarlık zirvesidir”

Alıcık, “Sarıkamış Türk milletinin fedakarlık zirvesidir”
21 Aralık 2022 - 22:24
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Haluk Alıcık Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Alıcık, “Sarıkamış Türk milletinin fedakarlık zirvesidir” dedi.
MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “108 yıl önce, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı-Rus muharebesi sırasında 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihlerinde Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber Dağlarında Türk tarihinin elim olaylarından biri gerçekleşti. Birinci Dünya Savaşı’nda yedi düvele karşı mücadele edilirken yalnızca düşman kuvvetlerine karşı mücadele edilmemiş, çetin iklim koşullarıyla da mücadele etmek zorunda kalınmıştır. Birinci Dünya Savaşı’nda pek çok cephede olduğu gibi Kafkas cephesinde de kahramanca savaş veren Türk ordusu  burada pek çok şehit vermiştir.
Ancak Sarıkamış Harekâtı yalnızca bu iklim şartlarına vurgu yapılacak bir olay değildir. Sarıkamış Harekâtı aynı zamanda sekizbin yıldır bu toprakları vatan yapan bu Türk milletin bu topraklar üzerinde bulduklarını yaşatmak için nasıl bir vicdana, nasıl bir insanlığa sahip olduğunun da ifadesidir.
Sarıkamış Harekâtı Türk askerinin hiçbir şart altında yılmayan azim ve iradesini gösteren, vatan, millet, bayrak uğruna verilen mücadeleyi de anlatır. Sarıkamış, Kafkas cephesinde kahramanca çarpışan vatan evlatlarının hazin ve destansı hikâyesidir.
Gerek Rus ordularına gerekse Ermeni çetelerine karşı mücadele veren Kafkas cephesinin  kahraman komutanı Enver Paşa ve erlerini, Sarıkamış Harekâtı dâhil olmak üzere, geçmişten günümüze böylesine destansı kahramanlık öykülerine imza atan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum”dedi. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi