Efeler Gazetesi

ALİ BABACAN BEKLENEN GENÇLİK EYLEM PLANINI AÇIKLADI

ALİ BABACAN BEKLENEN GENÇLİK EYLEM PLANINI AÇIKLADI
21 Aralık 2022 - 23:05

Vergiler düşecek, zorunlu askerlik kalkacak, yurtlarda giriş çıkış saati olmayacak, internet ücretsiz sunulacak.

Babacan, DEVA Partisi’nin Gençlik Eylem Planı’nı açıkladı: Zorunlu askerlik kaldırılacak. İşsiz gençlere yeni beceriler kazandırılacak. Eğitim ihtiyaçları çıkarılacak bir karta yüklenecek. KYK yurtlarında giriş-çıkış saati olmayacak. Yurt bulamayanlara kira yardımı yapılacak. Teknoloji ürünlerindeki vergiler düşürülecek. İnternet tüm gençlere ücretsiz verilecek.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde Gençlik Eylem Planı’nı açıkladı. DEVA Partisi’nin eylem planlarının sayısı 18’e yükseldi. Planın ayrıntılarını partinin Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu anlattı.

Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘Gençliğe en çok gençlik borçluyuz’

“Gençler mutsuz ve daha acısı umutsuz. Öyle bir dönemdeyiz ki gençliğe en çok ne borçluyuz? Gençlik borçluyuz. Yaşlarının gereği olan hayatı yaşayamıyorlar. Akıllı telefon; lüks değil ihtiyaç. Bilgisayar; lüks değil ihtiyaç. Arkadaşlarla sohbet edip yemek yemek; lüks değil ihtiyaç. Çıkıp dışarıda bir kahve içmek; lüks değil ihtiyaç. Lüks diye tarif edilen pek çok şey lüks değil ihtiyaç.”

‘Gençler ya okulda ya işte olacak’

“Her gence iş imkânı sunacağız. Güzel imkânlar sunacağız. Eve kapanmayan, sokakta volta atmayan gençlik olacak. Gençler ya okulda ya işte olacak. Mesleki olsun akademik olsun. Fark etmez. Her genç muhakkak eğitim alacak.”

İş bulma programları devreye girecek

“Halihazırda iş bulamayan gençler ne yapacak? Bazen 1 ay, bazen 3 ay, bazen 6 ay, bazen 1 yıl gibi programlarla yeni beceri ve yetenek kazanacakları programlara gidecekler. Gidiş-geliş yol parası, öğlen yemeği parası falan bizden. Bir maliyeti olmayacak. O programlardan sertifika alan gençlerimiz işe girdiğinde gelir vergisi ödemeyecek. Firmalar sosyal güvenlik primi ödemeyecek. En az birkaç sene bunun böyle devam etmesi gerekiyor. İşsizliği azaltmanın en önemli yolu bu. Kısacası devlet üstüne düşeni yapacak.”

Mülakat yapılmayacak

“Kamuda işe alımlarda da mülakat kalkacak. Devlet, kimseye torpil morpil yapmayacak. Hak eden hak ettiğini alacak. Endişeye mahal yok arkadaşlar. Bu kâbus geçip gidecek. Bu korku filmi bitecek.”

Eğitim kartı çıkartılacak, ihtiyaçlar karta yüklenecek

“Eğitim masraflarının karşılanması için gereken her türlü desteği vereceğiz. Kimse yokluk, yoksulluk sebebiyle eğitim hakkından alıkonulamayacak. Bunun için eğitim kartı uygulamasını başlatacağız. Her sene başında, ihtiyacı olan öğrencilerin kartına belli bir bedel yatırılacak ve gençler harcamalarını bu karttan yapabilecek.”

Yurtlarda 2 kişilik oda dönemi başlayacak, giriş-çıkış saati olmayacak

“Nitelikli ve insan onuruna yarışır yurtlar inşa edeceğiz. Gençler koğuş gibi yerlerde yaşamak zorunda kalmayacak. İki kişilik odalar. Sistem bu. KYK yurtlarındaki giriş-çıkış saati uygulamasını da kaldıracağız. Gençlere güveneceğiz. 18 yaşına gelmiş. ‘Şu saatte gel, bu saatte çık’ diye bir şey yok. Bunlar eski zihin dünyasının ürünü. Yurt bulamayan ihtiyaç sahibi gençlere kira yardımı uygulamasını başlatacağız.”

Sansür yasası kaldırılacak

“‘Bir tweet atsam başıma iş gelir mi, bir tweet beğensem işten çıkarılır mıyım’ kaygılarını sonlandıracağız. İktidar tornadan çıkmış tek tip gençler istiyor. Bu asla olmayacak. İlk 90 günde Dezenformasyon Yasası denen sansür yasasını kaldıracağız.”

Teknoloji ürünlerine vergi indirimi

“İktidarın doları patlatması yetmedi, ülkeyi komple vergi dairesine döndürdü. Cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi ürünlerde vergiler korkunç boyutlara ulaştı. Biz bu vergileri düşüreceğiz.”

‘Gençlere hesap ödetilmez’

“Gençler aldı cep telefonunu, tabletini, bilgisayarını… Ne gerekiyor? İnternet. İnterneti 25 yaşına kadarki gençler için ücretsiz yapacağız. Çünkü bizdeki gelenek nedir? Gençlere hesap ödetilmez.”

Gençlere ücretsiz pasaport ve harç muafiyeti

“Gençlere pasaportlarını ücretsiz vereceğiz. Yurt dışına çıkışlarda harç almayacağız. Havalimanlarının yurtdışı çıkış kapısını, ülkeden kaçmak için değil, başka yerleri gezip geri dönmeleri için kullanılacak alanlar olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin itibar kazanacak pasaportuyla göğüslerini gere gere dolaşacaklar.”

Eurovision şarkı yarışmasına dönülecek

“Türkiye’yi Avrupa’nın onurlu bir ülkesi yapacağız. Ülkenin yarınlarını Şanghay Beşlisi’nde aramayacağız. Gençlere ‘Hangi ülkeye gitmek istiyorsun?’ diye soruyorum. Şanghay beşlisinden bir tane sayan yok. Asıl olan Avrupa’ya doğru gitmek değil, Avrupa standartlarını Türkiye’ye getirmek. Eurovision vardı. Türkiye onun da dışına çıktı. Türkiye’yi oraya sokacağız.”

‘Millî Takımımızı Dünya Kupalarında görmek istiyoruz’

“Dünya Kupası ve Olimpiyatlar gibi etkinlikleri Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Bunun için itibar lazım. Para da lazım ama o kolay. Bizim işimiz. A Millî Futbol Takımımızı Dünya Kupalarında görmek istiyoruz. 20 yıl oldu. Yeni doğan bebeği iyi yetiştirsen 20 yaşında canavar gibi futbolcu olur. Türkiye’de her çocuk yetenekli ve başarılı olmaya aday. Başarısızlık diye bir şeyi ben kabul etmiyorum. Her çocuk, her genç en az bir alanda çok başarılı olur.”

Şanlıoğlu: Zorunlu askerliğe son

Eylem planının ayrıntılarını açıklayan DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu şunları söyledi: “Zorunlu askerliğe son. Bu bizim fırsat eşitliği noktasında çok önemsediğimiz noktalardan biri. Çünkü parası olanın 1 ay, olmayanın 6 ay gideceği adaletsiz olan her sisteme karşıyız. O yüzden de biz profesyonel orduya geçişi öngörüyoruz. Burada da daha güçlü bir orduda ilerlemeyi hedefliyoruz.”

‘Maddenin Türkiye’ye girişini engellememiz gerekiyor’

“Maddenin Türkiye’ye girişini engellememiz gerekiyor. Transit geçişini engellememiz gerekiyor. AMATEM’in daha etkin kullanılmasını ve daha güncel tedavi yöntemlerinin kullanılmasını hedefliyoruz. Bizim meşhur sağlık komplekslerimiz var, şehir hastaneleri. Hiçbirinde AMATEM yok.”

‘Federasyonlarda siyasi müdahaleye son vereceğiz’

“Spor federasyonlarının başkanlık seçimlerinde siyasi müdahaleye son vereceğiz. Seçimlerin demokratik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Federasyonları tam özerk hale getireceğiz. Federasyonlardaki siyasi kadrolaşmalara ve kayırmacı ilişkilere son vereceğiz.” HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi