Efeler Gazetesi

Aksu, Halk İçin Temiz Siyaset İçin Hazırladığı Kanun Tasarılarını Ve Projeleri Açıkladı.

Aksu, Halk İçin Temiz Siyaset İçin Hazırladığı Kanun Tasarılarını Ve Projeleri Açıkladı.
03 Mayıs 2023 - 11:00

Yüksek Mühendis ve Kent Bilimci Hüseyin AKSU, tek başına seçim arabasının üzerinden yürüttüğü çalışma ile Dün Nazilli ve Bozdoğanda yaptığı 15 saatlik maraton çalışmalarda yer yerinden oynadı. Nazilli ve Bozdoğan seçmeninin ağzında tek bir cümle vardı. “Helal olsun, bu adam tek başına meclisi yönlendirir”.

Aksu, kendisinin Meclise gitmesi için Aydın Halkının artık gün saydığını, nereye gitse inanılmaz bir destekle karşılaştığını açıklarken, çalışmaları sırasında yaptığı kahve konuşmalarında siyasi sistemi eleştirerek, bu konuda hazırladığı kanun tasarılarını açıkladı. Bağımsız bir milletvekili kanun tasarısını Meclise sunabilir mi, geçirebilir mi?

Sorusuna da cevap veren Aksu, Bunlar “Öyle tasarılar ki” tüm ülke halkı bunun arkasında ayağa kalkar. Parlamento ben önerdiğim için değil, tüm ülke halkı önerdiği için bu tasarıları gündemine alacak ve geçirecektir dedi.

Aksu, iki dakikayı geçmeyen kısa konuşmalarında halkın önünde tasarıları açıkladığında her seferinde alkışlarla uğurlanıyor. Aksu’nun önerileri kısaca şöyle;

Milletvekilli maaşı üç asgari ücrete endekslensin.

Mecliste ucuz yemek ve makam arabaları tamamen kaldırılsın.

Milletvekilliği sürecinde ve bitince SGK’nın emeklilik şartları geçerli olsun ve kıyak emeklilik tamamen kalksın.

Milletvekillerine tanınan her türlü kamusal ayrıcalıklar kaldırılsın ve Milletvekilleri millet gibi yaşamaya alışsınlar.

Dokunulmazlık sadece ve sadece kürsüde sarf edilen sözlerde kalsın

Seçim sistemi değiştirilsin. Partiler adaylık başvurusu yapan herkesi listesine alsın, bu çarşaf listeler oy pusulasında sıra verilmeksizin yer alsın ve seçmen tarafından isim işaretlenerek seçilsin. Böylece, Liderlerin tercihi değil vatandaşın tercihi ile gerçek milletvekilleri seçilsin.

Böylece, Milletvekilliğinin bazı menfaat düşkünlerinin, kıyak maaş ve emeklilik yeri olmaktan çıkacağını, İlkelerini bu çıkarlar uğruna satanların yok olacağını, Milletvekillerinin Liderlerin hizmetkârı olmak yerine Halkın hizmetkârı olacağını ve Onların Türkiye’yi düzlüğe çıkaracağını söyleyen Aksu; ayni zamanda;

“Siyasi Yapı Reformu” olarak tanımladığı bu düzenlemelerin dışında önerdiği;

Deprem ve Kentleşme Reformu,

Enerji Reformu,

Yargı ve İnfaz Sistemleri Reformu,

Ulaşım ve Altyapı Reformu

Tasarılarını da içeren 32 kanun tasarısını, Ulusal kamuoyuna açıklayacağını, alacağı destek ve toplumsal ve kitlesel baskı ile Parlamentonun bunları gündemine alarak değerlendirme zorunda kalacağın ifade ediyor.

Ayrıca, Akademik bir organizasyon tarafından Aydın Genelinde 8000 denek üzerinden sandığa gizli oy atılarak yapılan kapsamlı anketin sonuçlarını değerlendiren AKSU, hep partinin kendi abartılı tahminleri ile Kamuoyu yanıltılıyor, diyerek, son 10 günde kendisine destek verenlerin değişmesi ihtimalini de göz ardı etmeden Seçimlerde Milletvekili Seçilmesinin neredeyse kesinleştiğini açıkladı. Bu seçmen sağduyusunu, dipten gelen, genç yaşlı tüm seçmenden gelen temiz ve üretken siyaset arzusu çok sürpriz sonuçlara gebe olduğunu açıkladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi