Efeler Gazetesi

Özdağ: İkinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz

Özdağ: İkinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz
24 Mayıs 2023 - 14:02

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

 

Özdağ ve Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi önünde basın toplantısı düzenledi.

Burada ilk sözü alan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin geleceği, huzurlu bir ülke olması açısından, güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşup daha sağlıklı bir yol yürünmesi açısından, her bir genel başkana, her bir siyasal partiye görev ve sorumluluk düşüyor. Bu bilinçle oturduk, konuştuk. Güzel sonuçlar elde edildi. Umarım Türkiye, güzel günlere gebe. Çok daha güzel bir atmosferde seçim sonrası buluşacağız. Türkiye’yi huzura kavuşturacak adımları kararlılıkla atacağız” dedi.

Özdağ da Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin en önemli sorununun 13 milyon sığınmacı ve kaçağın ülkelerine geri gönderilmesi olduğuna dikkati çekerek, bu konuda kararlı politika izlenmesi gerektiğini dile getirdi.

KURTULMUŞ’LA GÖRÜŞMEYİ ANIMSATTI

13 milyon sığınmacıyla bir ülkenin ekonomisi ve güvenliğinin doğru bir çizgiye oturtulamayacağını söyleyen Özdağ, “14 Mayıs seçimlerine giderken Zafer Partisi olarak sığınmacıları geri yollamak için destek istedik. Partimizin yeni kurulmuş olması, medyada uygulanan ambargo vatandaşa yeterince ulaşmamızı engelledi. Birinci turun sonunda ortaya çıkan tablo, iki adayın 28’inde ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturdu” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’la görüştüklerini anımsatan Özdağ, “Bizden destek istediler. ‘Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?’ diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu” görüşlerini dile getirdi.

“KILIÇDAROĞLU’NA OY VERİN”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’yla Suriyeli sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi konusunda bir model üzerinde fikir birliğine vardıklarını aktaran Özdağ, “Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı verdik. Cumhur İttifakı’na, Millet İttifakı’na ve Ata İttifakı’na oy vermiş bütün seçmene çağrım şu: annelerinizden ve babalarınızdan aldığınız Türkiye’yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, Türkiye’nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, kızınız sokağa çıktığında endişelenmek istemiyorsanız, çocuğunuzu bakkala güven içinde yollamak istiyorsanız 28 Mayıs’ta yapılacak seçimde 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak politikaya ve politikacılara destek verin ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin. Bu, ülkemizin göçmenistan olmamasının tek yolu” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi