Efeler Gazetesi

Vali Aksoy: Menderes ömrünü ülkesine adamıştı

Vali Aksoy: Menderes ömrünü ülkesine adamıştı
15 Eylül 2022 - 22:10

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, merhum Başbakan Adnan Menderes’in idamının 61’inci yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kurtuluş Savaşı Gazisi Menderes’in ömrünü ülkesine adayan bir devlet adamı olduğuna işaret etti.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından 17 Eylül 1961’de idam edilen Başbakan Adnan Menderes’in vefatının 61’inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, “Efeler diyarı Aydınımızın yetiştirdiği, Kurtuluş Savaşı Gazisi Başbakan Adnan Menderes; ömrünü ülkemizin gelişmesine, güçlenmesine ve kalkınmasına adamış bir devlet adamımızdır. Menderes’in ve arkadaşlarının aziz hatıralarını, vefat yıldönümlerinde bir kez daha tazimle yâd ediyorum. Bu bağlamda, Merhum Menderes’in hatırasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için Koçarlı İlçesi Çakırbeyli Mahallesinde inşa ettiğimiz ‘Adnan Menderes Müzesi’ tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 61. Yıldönümünde Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Başvekil Adnan Menderes’i ve dava arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi