Efeler Gazetesi

27 Mayıs Darbesi’nin 62’inci Yılında 62 Gazeteci Demokrasi Müzesi’nde buluştu

27 Mayıs Darbesi’nin 62’inci Yılında 62 Gazeteci Demokrasi Müzesi’nde buluştu
24 Mayıs 2022 - 21:46

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 27 Mayıs Darbesi’nin 62’inci Yılında 62 Gazeteci Demokrasi Müzesi’nde bir araya geldi. Aydın, Muğla ve Denizli’de görev yapan gazetecilerin katıldığı etkinlikte Eski Bakan Prof. Dr. Yüksel Yalova tarafından ‘Yassıada’daki Yargılamalar’ konulu sunum yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun yaptığı açılış konuşmasında düzenlenen etkinliğin Merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilgili olguların, hakikatlerinin bilinirliğini de arttıracağını dile getirdi. İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Sağun konuşmasında şunları söyledi; “Adnan Menderes Müzesi; demokrasi vurgusu yapan, demokrasiye müdahalenin ne kadar acı sonuçlar doğurduğunu bilgi ve belgelerle ortaya koyan bir müzedir. Müzeyi ve Merhum Başvekili değerli konuşmacılarımız tarihi gerçeklikleriyle bize anlatacak. Merhum Başvekil Adnan Menderes’in sağlığında onunla iletişim kuran çok değerli büyüklerimizin aramızda olması ve onlarla yapacağınız söyleyişi siz değerli medya mensuplarımız için çok anlamlı olacaktır. Başkanlığımızın Pozitif İletişim Kampanyasına katkı sunacak ve medya mensuplarına haber kaynağı sağlayacak bu etkinlik Adnan Menderes Müzesinin tanıtılmasına ve Merhum Başvekil Adnan Menderes ile ilgili farkındalık oluşturulmasına vesile olacaktır. Ayrıca etkinlik; Merhum Başvekil Adnan Menderes ile ilgili olguların, hakikatlerin bilinirliğini de arttıracaktır”
“MÜZE KOÇARLI’NIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”
Etkinlikte Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan Adnan Menderes Müzesi’nin ilçenin tanıtımına çok büyük bir katkı sağladığını belirtirken, yönetmen Yüksel Aksu Adnan Menderes’in hayatı ile ilgili bir belgesel çekiminin gündeminde olduğunu söyledi.
Müze Müdürü Özay Özhan müze ile ilgili bilgileri paylaşarak özetle “Müzeyi açıldığı günden bu yana 45 bin 809 kişi ziyaret etti. Bu mirası gelecek nesillere aktarmak için çalışacağız. 90 dönüm araziye yapılan müze alanında 2 adet tescilli yel değirmeni, 8 adet yöresel ürün satış yeri, Roma dönemine ait köprü restorasyonu, uygulamalı restoran ve 800 metre kare büyüklüğünde üç katlı müze binası yer almaktadır” dedi.
YALOVA’DAN YASSIADA MAHKEMELERİ SUNUMU
Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen ve Aydın’ın yanı sıra Denizli ve Muğla illerinden basın mensuplarının katıldığı “27 Mayıs Darbesi’nin 62’inci Yılında 62 Gazeteci” buluşmasında Eski Bakan Prof. Dr. Yüksel Yalova ‘Yassıada’daki Yargılamalar’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yüksel Yalova yaptığı sunumda 1960 darbesinin başlangıcının 1946 ve 1950’deki seçimlere kadar gittiğini belirterek 1950’deki seçimlerde bu seçimi iptal edelim diyenlerin ve rahatsız olanların darbeye giden süreci buradan başlattıklarını ifade etti. Yalova, Yassıada mahkemelerinin uydurulmuş icat edilmiş mahkemeler olduğunu ifade ederek adalet duygusundan yoksun olunduğunu dile getirdi.
Programın son bölümünde Fahir Atakoğlu’nun ’15 Temmuz Destanı’ adlı albümü İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Sezgin Sağun tarafından Yüksel Yalova’ya takdim edildi. Gazeteciler, Müze Uzmanı Bircan Kayacan eşliğinde müzeyi dolaştılar. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi