Efeler Gazetesi

“78 KUŞAĞI DOSTLAR GRUBU’NDAN ÖN SEÇİM TALEBİ”

“78 KUŞAĞI DOSTLAR GRUBU’NDAN ÖN SEÇİM TALEBİ”
08 Aralık 2022 - 20:40

Kendilerini “78 Kuşağı Dostlar Grubu” olarak nitelendiren yaklaşık 50 CHP üyesi, Efeler İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek, milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesini talep etti. Partililerin talebine destek veren Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, “Bizi diğer partilerden ayıran nokta önseçim” görüşünü vurguladı

2023’te yapılacak genel seçimlere katılacak CHP adaylarının atamayla mı yoksa önseçimle mi belirleneceği konusu henüz belirsizliğini korurken, kendilerini “78 Kuşağı Dostlar Grubu” olarak nitelndiren CHP üyelerinden dikkati çeken bir hamle geldi.

CHP Efeler İlçe Örgütü’nü ziyaret eden yaklaşık 50 partili, milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi talebini içeren bildiri okudu. CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin de “Okuduğunuz bildirinin altına imzamı atarım” diyerek, partililere destek verdi.

1970’li yıllarda CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yapan İsmet Bozkurt, beraberindeki grup adına yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısını çok olumlu bulduğumuzu, bu anlatımın ülke geneline yayılması halinde CHP’yi iktidara taşıyacağına inancımız tamdır. Bizler 78 Kuşağı Dostlar Grubu olarak seçim öncesinde ve sonrasında partimizin bize verdiği her görevi beklentisiz, gönüllü olarak, seve seve yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

“ÖNSEÇİM, PARTİMİZE İVME KAZANDIRIR”

CHP’nin cumhuriyetle yaşıt, siyaset tarihinin en uzun ömürlü ve köklü partisi olduğuna işaret eden Bozkurt, şöyle devam etti: “Partimizin 6 ilkesi ışığında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde önemle durduğu hak, hukuk, adalet söylemlerinin gereği olarak partimize ivme kazandıracağına inandığımız önseçim, partimizi bölmez, küçültmez. Tam tersine heyecan getirir, büyütür, ivme kazandırır. Bunun kanıtı önseçimle 4, atamayla yapılan son seçimde 3 vekil çıkardığımız bilinen bir gerçektir. Partimizin büyümesi, gelişmesi, demokratik teamüllere uygun davranılması ortak talebimizdir.”

Ziyaretlerinden dolayı üyelere teşekkür eden CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, “Okuduğunuz metnin altına imzamı atıyorum. Önseçim, bizim partimizin geleneklerinin içinde olsa da bana göre Siyasi Partiler Kanunu’nun içerisinde zorunlu bir madde olmalı. İktidarlar değişeceği zaman yapacaklarını anlatırken bana göre siyasi partiler kanununda değişiklik vaadi yer almalı” dedi.

“ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN İSTİYORUZ”

Bunun yanı sıra sanki önseçim yokmuşçasına bir izlenim vermeye çalışanların da olduğunu dile getiren Mersin, “Olmadığıyla ilgili kimse bir şey söyleyemez. Seçim zamanında olduğu takdirde hiçbir mazeret olmadan önseçimin olacağına inanıyorum. Bizim de üzerimize düşen bir şey olursa bu noktada önseçim olmasıyla ilgili görüşümüzü söylüyoruz. Aslında şartlar ne olursa olsun önseçim istiyoruz. Ama seçim zamanında olursa eğer önseçim olacağına yüzde yüz inanıyorum. Üyenin önüne sandığın geleceğini, üyenin milletvekilini kendisinin seçeceğine inanıyorum” görüşlerini aktardı.

“ÖNSEÇİM GELENEĞİ ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ”

Önseçimde bir yıllık üyenin de 30 yıllık üyenin de bilinçli bir şekilde oy kullanacağının altını çizen Mersin, “Bir kişi CHP üyesiyse eğer kendi vekilini seçebilecek yeterliliğe, kapasiteye sahiptir. Daha önce de yaptık, sonuçlarını da gördü. Onun hazzını da aldık. Bizim için övünç kaynağı da oldu. Diğer partilerden bizi ayıran noktaydı bu. Biz kendi vekilimizi kendimiz seçiyoruz diye sokaklarda gururla dolaştık. İnanıyorum ki, her şey normal gittiği takdirde önseçim olacaktır, sizin de talepleriniz yerine gelecektir diye düşünüyorum. Bugün burada gençlik ateşi var. Bu ateş, bu soğuk günlerde içimizi de ısıttı” diyerek sözlerini tamamladı. YENİ KIROBA

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi