Efeler Gazetesi

19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs 2023 - 16:10

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nda gerçekleştirilen gösteriler coşkulu anlara sahne oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, cumhuriyetin gençlerin omuzları üzerinde yükseleceğini vurguladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nda tören düzenlendi. Birbirinden renkli gösterilerin yapıldığı törende, bayraklarla stadyuma gelen vatandaşlar, 19 Mayıs coşkusunu yaşadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, “Bugün 19 Mayıs 1919’da Anadolu’ya ayak basan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kurtuluş mücadelesinin 104’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi şükranla anarken, 19 Mayısların manevi atmosferinin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“19 MAYIS, ŞAHA KALKIŞIN BAŞLANGIÇ GÜNÜ”

“19 Mayıs, tarih sahnesinde milletimizin bir defa daha şaha kalkışının başlangıç günüdür” ifadesini kullanan Fillikçioğlu, şöyle devam etti: “Milletimizin azminin ve manevi gücünün, askeri gücü çok daha fazla olan devletleri mağlup edebileceğinin ispat günüdür. Milli egemenlik ve milli iradenin hâkimiyet günüdür. Geleceğimizin teminatı olan gençliğe güven günüdür. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak böylesine önemli bir bayramın da bulunduğu 15 – 21 Mayıs tarihlerini kapsayan haftayı Gençlik ve Spor Haftası olarak kutluyoruz. Bakanlık olarak gençliğin olduğu her yerdeyiz.”

Ulaşılmadık tek bir genç kalmaması için mücadele ettiklerini belirten Fillikçioğlu, gençlere, “Bu bayram sizin, siz milletin temel direği dinamiğisiniz. Geleceğimizin teminatısınız. Cumhuriyet sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir” sözleriyle seslendi.

GENÇLİK VE SPOR YATIRIMLARINDAN SÖZ ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Aydın’da yaşama geçirdiği yatırımlardan söz eden Fillikçioğlu, “Son 2 yıl içerisinde 6 spor salonu, 10 yarı olimpik yüzme havuzu, 14 gençlik merkezi, 131 halı saha ve futbol sahasıyla birlikte 2 motor sporları tesisini ilimize kazandırdık. Son 3 yılda yükseköğrenimde öğrenci kapasitemizi 4 binden 12 bin 900’e çıkardık. 3 yeni yurt binamızı hizmete açtık. Gençlik ve Spor Bayramı’nın birlik ve beraberlik ruhumuzu bir kez daha pekiştirmesini diliyorum. Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Gençlik adına konuşmanın yapılmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiir okundu. Program, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Atatürk’e cevabının okunmasıyla sürdü. Halk oyunları, karate, step aerobik, zumba ve güreş gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Bayrak yarışının ardından yarışta birinci olan takımların sporcuları Vali Aksoy’a bayrak ve çiçek takdim etti.

Başarılı sporcular, ödüllerini Vali Aksoy’dan aldı. Stadyumdaki tören, protokol mensuplarının stant gezisiyle son buldu.

PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM

Buradaki törene Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti’den vekil seçilen Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, CHP’den vekil seçilen Evrim Karakoz, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Barosu Başkanı Anıl Yetişkin ile siyasi parti temsilcileri de katıldı. (YENİ KIROBA)

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi