Efeler Gazetesi

15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz şehitleri anıldı
17 Temmuz 2022 - 0:36

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin 6’ncı yıldönümünde Aydın’da bir dizi anma etkinliği düzenlendi. Kent protokolü şehitlikleri ziyaret ederek, mezarlara çiçek bıraktı,

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da bir dizi etkinlik düzenlendi.
Bu kapsamda, ilk olarak Tellidede Mezarlığı’ndaki Şehitlik Adası ziyaret edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Aydın Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin, çelenk sunumu gerçekleştirdi. Ardından İl Müftüsü Hasan Güneş tarafından dua okundu.
“RUHLARINIZ ŞÂD OLSUN”
Şehitlik defterini imzalayan Vali Aksoy, şehitlerin şahadet mertebesine ulaştığına dikkati çekerek, “Uğruna can verdiğiniz değerleri, kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatmak bizlerin en kutsal görevi olduğunun bilincindeyiz. Şanlı tarihimizde nice zaferleri bizlere armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen siz aziz şehitlerimizi, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, açtıkları aydınlık yolda ilerleyeceğimize söz veriyoruz. Ruhlarınız şâd olsun” ifadelerini kullandı.
HÜZÜNLÜ ANLAR YAŞANDI
Ardından Vali Aksoy ve protokol mensupları, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı, dua etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında protokolün ikinci durağı Kemer Mezarlığı’ndaki şehitlik oldu. Burada da şehitler için dualar edildi. Aralarında 15 Temmuz 2016’da Marmaris’te şehit düşen Polis Memuru Nedip Cengiz Eker’in kabrinin de bulunduğu mezarlıklara karanfil bırakıldı. Şehitlikteki program sırasında hüzünlü anlar yaşandı. Şehit polisin annesi Güzel Eker ve babası Nihat Eker, oğullarının mezarı başında gözyaşı döktü.
Kemer Mezarlığı’ndaki programın ardından Yedi Eylül Şehitler Abidesi ile Çanakkale Şehitliği Anıtı’na şükran ziyaretinde bulunuldu. Atatürk Kent Meydanı’nda açılan 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin açılışı da protokol üyelerince gerçekleştirildi.
Etkinlikler kapsamında, Bey Camisi’nde de şehitlerin ruhu için Mevlit okundu. Cuma namazının ardından cami önünde lokma döktürüldü.
Etkinliklere AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler Belediye Başkanvekili Abidin Arslan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner de katıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi