Efeler Gazetesi

14 bin balık ekmek öğrencilere dağıtıldı

14 bin balık ekmek öğrencilere dağıtıldı
18 Aralık 2022 - 20:30

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koordine edilen ve Türkiye’nin 81 ilinde yapılan ‘Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum’ etkinlikleri çerçevesinde okullarda 2022 yılında Aydın’da 14 bin balık ekmek ikramı yapıldı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” etkinlikleri Kasım ayı içinde de sürdürüldü. Karacasu, Buharkent, Koçarlı, Sultanhisar, Kuşadası, Germencik ilçelerindeki ortaokul öğrencilerine balık ekmek dağıtıldı. Yetkililer öğrencilerin balık tüketimine vurgu yaparak haftada en az iki gün balık yenilmesi tavsiyesinde bulunudu.
2022 YILINDA ÇOCUKLARA 14 BİN ADET BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su ürünleri Yetiştiricilik Yılı (IYAFA-2022) ilan edilen 2022 yılında eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve su ürünleri üreticilerinin katkılarıyla Bakanlığımız talimatları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ederek 2022 yılı Ekim ayında başladığımız “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” etkinliklerimize Kasım ayında da devam edildi.
Çocuklarımızın balıkla buluşmasını sağlamak ve balık tüketiminde farkındalık yaratmak için düzenlediğimiz etkinliklerimizde çocuklarımıza eğitimler vererek sağlıklı beslenmede önemle rolü olan balığı çocuklarımıza sevdirmeye ve haftada en az iki gün balık tüketmeye teşvik etmek için çalıştık. Ülke ekonomisine ve üretime katkı sağlayacağına inandığımız bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Karacasu ilçesi Karacasu Şehitleri Ortaokulunda, Buharkent ilçesi Zafer Ortaokulunda, Koçarlı ilçesi Mersinbeleni Ortaokulunda ve Sultanhisar ilçesi Zafer Ortaokulunda, Kuşadası ilçesi Bel-Kent Ortaokulunda ve Germencik ilçesi Murat İrem Delgen Ortaokulunda balık ekmek ikramında bulunuldu. 2021 yılında bin 200 adet balık ekmek ikramı ile başladığımız etkinliklerimiz kapsamında 2022 yılında 14 bin 70 adet balık ekmek çocuklarımıza ve katılımcılara ikram edilmiştir. 2022 yılında ve 2023 yılı içerisinde de devam edeceğimiz “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” etkinliklerimize katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, öğretmenlerimize, velilerimize, okul aile birliklerimize, çalışanlarımıza ve su ürünleri üreticilerine teşekkür ediyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi