Efeler Gazetesi

12 bin 145 kişiye İŞKUR desteği

12 bin 145 kişiye İŞKUR desteği
31 Ocak 2019 - 17:57

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 2018’de il genelinde, 12 bin 145 vatandaşın Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) kurs ve programlarından yararlandığı bilgisini verdi.

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’na başkanlık eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 2018’de il genelinde, 12 bin 145 vatandaşın Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) kurs ve programlarından yararlandığı bilgisini verdi. 
Valilik’te gerçekleşen toplantıda konuşan Köşger, 2019’un ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının yapıldığını belirterek, “Her anlamda büyüyen ülkemizin temel sorunlarından birisi de tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi işsizlik sorunu. İşsizlik sorunun temelinde önemli etmenlerden birisi meslek eğitimini yeterince almış olmama durumu. Piyasanın talep ettiği iş gücüyle arz edilen iş gücünün kalitesinin, mesleki tecrübenin örtüşmemesi ya da iş gücünün yeterli nitelikte yetişmemesi işsizlik problemine yol açıyor” diye konuştu. 

“ASGARİ ÜCRETİ GEÇİYOR” 

İŞKUR İl Müdürlüğü’nün son dönemde çok etkinleştiğinin altını çizen Köşger, çeşitli programlarla iş piyasasını yönlendirme konusunda güzel çalışmaların yapıldığını anlattı. İŞKUR’un programlarından söz eden Köşger, “İş başı eğitim programı var. 3 aydan 9 aya kadar süreyle katılımcılara günlük 77 lira ödeniyor. 26 gün ücret alındığı şekilde asgari ücreti geçiyor. 9 aya kadar tamamını biz karşılıyoruz. İşverenimiz personelini seçiyor, alıyor. Devletimiz 9 aya kadar personelin giderlerini karşılıyor. Aynı zamanda personel, eğitilmiş de oluyor. Çok önemli bir şey bu” ifadelerini kullandı. 

SON GÜN 28 ŞUBAT 

‘İşe İlk Adım’ Projesi ile yüksekokul ve fakültelerden mezun olan gençlerin iş deneyimi kazanmasının sağlandığını kaydeden Köşger, “Program sonunda katılımcılara, işverenlere zorunlu istihdam süresi için katılımcı başına net asgari ücretin yüzde 50’si düzeyinde, sonraki 13 ay için ise asgari ücretin yüzde 25’i düzeyinde ücret desteği veriliyor. Proje için son başvuru tarihi 28 Şubat” bilgisini verdi. Bunun yanı sıra mesleki eğitim kurslarının düzenlendiğini, sanayi ve imalat sektöründe düzenlenen kurslara katılan, 2 – 5 yaş arası çocuğu olan kadın kursiyerlere ayda 400 liraya kadar kreş desteğinin verildiğini dile getiren Köşger, engelli ve eski hükümlülerin de kendi işlerini kurmasına yardım ettiklerini ifade etti. 

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE DESTEK 

Engelli bireylere 50 bin liraya kadar hibe desteği verildiğini anlatan Köşger, eski hükümlülerin de kendi işlerini kurabilmesi için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verdiklerini açıkladı. Diğer istihdam teşviklerinden de söz eden Köşger, 2018’de Aydın genelinde İŞKUR’un kurs ve programlarından 12 bin 145 kişinin yararlandığını, yıl boyunca işsiz vatandaşlara toplam, 74 milyon 628 bin 574 lira ödeme yapıldığını dile getirdi. Toplantıya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, kurum müdürleri, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi