Efeler Gazetesi

10 Kasım tören programı belli oldu

10 Kasım tören programı belli oldu
08 Kasım 2021 - 14:50

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümünde Aydın’da gerçekleştirilecek anma töreninin ayrıntıları belli oldu.

Aydın Valiliği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek anma törenine ilişkin açıklamada bulundu. Buna göre, 10 Kasım Çarşamba günü saat 8.50’de valilik önünde düzenlenecek törende Aydın Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulacak. Saatler 8.55’i gösterdiğinde ise Atatürk’ün kendi sesinden 10’uncu Yıl Nutku dinlenecek. Saat 9.05’te siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Saat 9.05’ten 9.07’ye kadar binek araçlar klaksonlarını, fabrika ve işletmeler ise sirenlerini çalacak.

KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Yine aynı gün saat 10.00’da Aydın Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlenecek. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak programda İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, konuşma yapacak. Ödül töreniyle devam edecek etkinlik, Aydın Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan ‘Atatürk’ isimli oratoryo gösteriminin ardından sona erecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi